הפורום נסגר!

במקומו נפתח פורום חדש, טוב יותר בהרבה מובנים. >>>>
אתם מוזמנים להצטרף אליו, בואו!

ההצטרפות לפורום התכנות החדש כרוכה בתשלום חודשי סמלי.

לוח שנה עברי טבלאי

שיתוף של ידע פרקטי, ספריות, קוד, ודוקמנטציה ברוחב לב החברים היקרים.

לוח שנה עברי טבלאי

הודעהעל ידי ארכיטקט » 30 יולי 2014, 22:42

לתועלת הציבור אני מעלה לכאן טבלה פשוטה אך שימושית מאוד מאוד מאוד מאוד, בשאילתות מורכבות, (מי שהראש שלו בנוי בצורת מסד נתונים יחסי, קשה מאוד להשתחרר מזה, ולהשתמש בקוד כדי להשלים משהו זה לפעמים דבר די מרתיח, כשהאופציה שכנגד היא להשתמש ב SQL טהור) במהלך 5 השנים האחרונות זה הקל עלי מאוד, בפרט במניפולציות על תאריכים עבריים.
זאת טבלה של לוח שנה ל 150 שנה מתחיל בשנת תש.
לוח שנה עברי.rar

גירסת mysql בדרך.
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
יש גבול לכמות המציאות שאדם יכול לשאת - גוזף קונרד.
זמן זה הדבר שאותו אנחנו מודדים באמצעות שעון - אלברט איינשטיין.
ארכיטקט
משתמש וותיק
 
הודעות: 1001
הצטרף: 20 יוני 2013, 12:48
שלח תודה: 373 פעמים
קיבל תודה: 634 פעמים

Re: לוח שנה עברי טבלאי

הודעהעל ידי ClickOne » 30 יולי 2014, 23:24

תודה!!!
למרות שאני משתמש בקוד לדברים האלו, במקומות מסויימים זה מציק שזה לא יכול לבוא בטבלה. (והעצלות, אוי העצלות :) לשבת חצי שעה ולעשות את זה... )
קליקOne - קליק אחד ואתה מסודר!

המרחק בין להבין קוד כתוב, לבין לשפר אותו הוא אדיר, והמרחק ביניהם, לבין לכתוב פרויקט או אפילו להתחיל פרויקט בצורה טובה הוא עוד יותר גדול. [משפט חכם ששמעתי...]
ClickOne
משתמש וותיק
 
הודעות: 930
הצטרף: 29 דצמבר 2013, 09:50
שלח תודה: 1465 פעמים
קיבל תודה: 760 פעמים

Re: לוח שנה עברי טבלאי

הודעהעל ידי ארכיטקט » 30 יולי 2014, 23:38

גירסת mysql:
ליצירה:
sql code
CREATE TABLE `calander` (
`gregorian_date` date NOT NULL,
`full_hebrew_date` varbinary(14) NOT NULL,
`serial_number` int(11) NOT NULL,
`hebrew_number_day` tinyint(4) NOT NULL,
`hebrew_day` varchar(2) NOT NULL,
`hebrew_number_month` tinyint(4) NOT NULL,
`hebrew_month` varchar(5) NOT NULL,
`hebrew_number_year` smallint(6) NOT NULL,
`hebrew_year` varchar(5) NOT NULL,
`day_of_week` tinyint(4) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`gregorian_date`),
UNIQUE KEY `UK_calander_serial_number` (`serial_number`),
KEY `IDX_calander_full_hebrew_date` (`full_hebrew_date`),
KEY `IDX_calander_hebrew_day` (`hebrew_day`),
KEY `IDX_calander_hebrew_number_day` (`hebrew_number_day`),
KEY `IDX_calander_hebrew_number_month` (`hebrew_number_month`),
KEY `IDX_calander_hebrew_number_year` (`hebrew_number_year`),
KEY `IDX_calander_day_of_week` (`day_of_week`),
KEY `IDX_calander_hebrew_month` (`hebrew_month`),
KEY `IDX_calander_hebrew_year` (`hebrew_year`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COMMENT='לוח שנה עברי ולועזי';

לייבוא החומר:
calander.rar
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
יש גבול לכמות המציאות שאדם יכול לשאת - גוזף קונרד.
זמן זה הדבר שאותו אנחנו מודדים באמצעות שעון - אלברט איינשטיין.
ארכיטקט
משתמש וותיק
 
הודעות: 1001
הצטרף: 20 יוני 2013, 12:48
שלח תודה: 373 פעמים
קיבל תודה: 634 פעמים

Re: לוח שנה עברי טבלאי

הודעהעל ידי avr416 » 27 יוני 2015, 22:58

סליחה על הבורות.. אבל לא הביישן למד.
איך אני משתמש בזה?
גם בטבלה הראשונה, איך אני מצרף את זה לתכנית שלי/ משתמש בזה בקוד וכדו'???
וגם בקוד של הSQL אני כותב אותו בSQL studio ואמור לצרף לו את הקובץ?? (איך עושים זאת??)
תודה מראש!!
avr416
משתמש וותיק
 
הודעות: 853
הצטרף: 14 אפריל 2015, 15:53
שלח תודה: 1074 פעמים
קיבל תודה: 442 פעמים

Re: לוח שנה עברי טבלאי

הודעהעל ידי ארכיטקט » 28 יוני 2015, 11:56

באיזו שפה/פלטפורמה אתה כותב? איזה מסד נתונים יש לך?

בעיקרון יש לך שם 150 שנה לוח שנה, שכל יום מקבל רשומה, ויש לך ערך תאריך לועזי, כך שאת כל המניפולציות שיש לת. לועזי אתה יכול לקבל בלידאין, ולהרוויח על הדרך את התאריך העברי שהוא התוצאה. כמו"כ יש לך שם ערכים מספריים המייצגים את השנה החודש והיום העברי. אם תכתוב כאן מטרה ברורה, אכתוב לך משפט SQL שנותן כל תוצאה שתרצה.

בהצלחה.
יש גבול לכמות המציאות שאדם יכול לשאת - גוזף קונרד.
זמן זה הדבר שאותו אנחנו מודדים באמצעות שעון - אלברט איינשטיין.
ארכיטקט
משתמש וותיק
 
הודעות: 1001
הצטרף: 20 יוני 2013, 12:48
שלח תודה: 373 פעמים
קיבל תודה: 634 פעמים

Re: לוח שנה עברי טבלאי

הודעהעל ידי avr416 » 28 יוני 2015, 14:00

שפת C#.
מסד נתונים sql server.
אין לי כרגע מטרה ברורה, אלא לראות מה זה בדיוק/איך זה עובד
(אם הבנתי אותך נכון, פשוט בנית טבלה ל150 שנה (בערך 80 קדימה ו80 אחורה..) ולכל ת. עברי נתת תא מקביל עם תאריך לועזי,
כך שמאחורי הקלעים כל החישובים מבוצעים על ת. לועזי, אבל התשובה שאני מקבל היא התאריך העברי..
רעיון גאוני!!)
ולראות איך אני מממש את זה בעתיד..
avr416
משתמש וותיק
 
הודעות: 853
הצטרף: 14 אפריל 2015, 15:53
שלח תודה: 1074 פעמים
קיבל תודה: 442 פעמים

Re: לוח שנה עברי טבלאי

הודעהעל ידי ארכיטקט » 28 יוני 2015, 15:12

עניתי לך בפרטי.
יש גבול לכמות המציאות שאדם יכול לשאת - גוזף קונרד.
זמן זה הדבר שאותו אנחנו מודדים באמצעות שעון - אלברט איינשטיין.
ארכיטקט
משתמש וותיק
 
הודעות: 1001
הצטרף: 20 יוני 2013, 12:48
שלח תודה: 373 פעמים
קיבל תודה: 634 פעמים


חזור אל שיתופיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: all bots ו 0 אורחים