שלום לכולם
פרוייקט גלובל אופטימום דטה בייס טמפלייט (באנגלית: Global optimum database template) הוא פרוייקט קוד פתוח מגלומני משהו, שאני חולם עליו כבר זמן רב אולם לאחר עמל של שנים, אני חושב שאני מתקרב למצב שבו אפשר להתחיל לרקום אותו יחד עם הציבור.
ההשראה לשם נלקחה מהמושג הזה ואני מאמין באמונה שלימה שיש אפשרות להגיע לזה בתבניות מסד נתונים.
אסביר את המטרה: המטרה היא בסופו של דבר שלקוחות שיבקשו עבודה, המפתח יוכל להתבסס על מסד הנתונים הזה, וממנו להמשיך ולהתאים ללקוח את יתר התוספות. הבנייה של דבר כזה צריכה להיות כזאת, שמצד אחד תכסה טווח רחב ביותר של לקוחות/ארגונים (מחוייבות למילה "גלובל") ומצד שני תהיה מערכת אחידה שהרכיבים בה לכל הפחות "לא יפריעו" לכמה שיותר ארגונים (מחוייבות למילה אופטימום) כלומר אפשר שיהיו רכיבים שעבור ארגונים מסויימים הם מיותרים, וזה לא מפריע, אבל שיהיו כמה שפחות רכיבים שמפריעים באופן מפורש לצורכי הארגון, ודורשים מהמפתח לשנות דברים בתבנית.
המתח בין הגלובלי לאופטימלי, יהיה נתון תמיד לנקודות ויכוח והכרעה, הצד הגלובלי הוא צד "מרחיב" מהצד הגלובלי, תמיד תהיה אפשרות להוסיף רכיבים (טבלאות, שדות וכדו') ואילו הצד האופטימלי הוא צד "מצמצם" תמיד יוכלו לטעון שרכיב זה אמור להפריע ללקוחות כאלו וכאלו, ולכן יש להסירו, ואולי אין להסירו כי אם הגלובליזציה נפגעת יותר אפשר לוותר קצת על אופטימיזציה.
את הפרוייקטים אני רוצה לבנות ב mysql וב sqlserver במקביל. מחפש פלטפורמה מתאימה ואפשר לצאת לדרך....
תגובות והערות לפרוייקט המגלומני יתקבלו בברכה.