לא קשור באופן ישיר לתיכנות, ובכל זאת....
נתקלתי בשירות מעניין המאפשר לסלוק אשראי ולקבל מס' מסוף ללא צורך בפתיחת תיק בחברות הסולקות (ויזה, ישראכרט וכו')
אחרי שיש מס' מסוף אני מבין שאפשר לחבר את זה לכל מי שמבצע סליקת אשראי (פלאכארד, איזיכארד וכו') - את השירות הספציפי הזה מצאתי דווקא אצל איזיכארד, והם אמרו לי שהם עובדים בשת"פ עם חברה שנקראת UPay, כמובן שמיד רצתי לבדוק אם אני יכול לעבוד מול UPay באופן ישיר בלי לשלם עוד כסף בדרך, בשלב זה נראה לי שכן. (מחר אני ידבר איתם ויעדכן בעז"ה).
בחיפוש בבית ההוראה שע"י גוגל מצאתי עוד כמה חברות כאלה, אבל נראה שהם יחסית יקרות.
יתרונות:
1. אין צורך לפתוח מס' ספק בחברות האשראי.
2. משלמים רק את עלות העמלה, (2.2% לעיסקה - לא בשמיים + 0.75% אם זו עסקת תשלומים) ואם אין צורך לשלם גם לחברת סליקה (אני בודק את זה כעת) אז זה ממש מושלם.
3. אין תשלום מלבד העמלה.
4. הכסף נכנס למחרת הסליקה לחשבון הבנק של הסולק ואין צורך להמתין שבועיים. - יתרון נוסף הוא שגם אם החברה הזו פושטת את הרגל ח"ו, מקסימום אנחנו ניזוקים על סליקה של יום אחד ולא יותר
חסרונות:
1. בשלב זה הלקוח רואה בפירוט האשראי את הכיתוב "UPay פיננסים" ואין הערה שבה הלקוח שלנו יכול לראות מי סלק את הסכום (ClickOne לדוגמא) מה שאומר שזה מאד יכול לבלבל את הלקוח (לא בא לי לספר לכל לקוח שאני עובד דרכם).
2. הכסף נכנס למחרת הסליקה, כפי שכתבתי זה ייתרון, אך גם חיסרון! אם על כל עשרה ש"ח שאני סולק אני משלם עמלת שורה בבנק זה סתם ביזבוז, ובנוסף, יש עניין שהכסף לא ייכנס פרוסות פרוסות, אלא במכה כדי שלא יתבזבז...
אם אני מבין נכון, שיטת העבודה של החברה הזו היא שיש להם מסוף ראשי והם כביכול "פותחים" קופה לכל לקוח.
דבר נוסף, במגזר שלנו יש את מוסדי עולם שמבצע את אותו הדבר בערך רק ששם משלמים 2 ש"ח על כל פעולה + 3% מערך העסקה, וגם שם בדף האשראי הלקוח הסופי רואה "מוסדי עולם" ולא דבר אחר.
משהו נוסף שאני תוהה לגביו, האם החברה הזו בבעלות חרדית, כי מספר הטלפון שלהם מתחיל ב80, שזו התחלת מספר כשר בבזק וכידוע ליודעי ח"ן...
הבנתי שהחברה הזו מתחרה כיום בחברות האשראי.
מישהו מכיר? יודע? יכול לספר על ניסיון איתם? חסרונות ויתרונות נוספים?
אם המוצר הזה טוב, הוא בהחלט יכול מאד להתאים להרבה חברים כאן בפורום שרוצים לגבות תשלומים מלקוחות בשיטה פשוטה וקלה, במיוחד בגלל שיטת התימחור שלהם: "לא סלקת - לא שילמת".
למן הסר ספק, אין לי בשום אופן קשר עסקי לחברה הזו ואני לא מנסה לשכנע אף אחד עבוד איתם, רק היום בצהריים התוודעתי לחברה הזו...