הפורום נסגר!

במקומו נפתח פורום חדש, טוב יותר בהרבה מובנים. >>>>
אתם מוזמנים להצטרף אליו, בואו!

ההצטרפות לפורום התכנות החדש כרוכה בתשלום חודשי סמלי.

netrfreevideo

מדריכים והסברים לפתרון בעיות.

Re: netrfreevideo

הודעהעל ידי PHAR » 28 יוני 2016, 19:23

לא ראיתי כזה ביזיון בחיים.
נטפרי לא המשטרה היהודית?
אחרי הכל זה הסינון הכי מחמיר (או הכי "הלכתי" - לא יודע אם שייך מחמיר כאן. מצד שני גם הלכתי לא הכי מתאים).
הם פשוט לא הולכים אחרי כל אחד שאומר את דעתו, לא לטוב ולא למוטב, אלא עושים רק מה שטוב לכולם.
יהי רצון... שלא יארע דבר תקלה על ידי, ושלא אכשל... וישמחו בי חברי!
סמל אישי של המשתמש
PHAR
משתמש וותיק

שלח תודה: 71 פעמים
קיבל תודה: 138 פעמים

הודעהעל ידי דוד ל.ט. » 28 יוני 2016, 20:29

PHAR כתב:לא ראיתי כזה ביזיון בחיים.
נטפרי לא המשטרה היהודית?

הכוונה היא מה שמעבר למה שהתורה אסרה שחור על גבי לבן, או "אשר יורוך" שחור ע"ג לבן, כשאתה אומר לשני לא לאכול משהו כי זה "תאווה" או שהוא עובר על "בכל דרכיך דעהו", דברים שמסורים למצבו של האדם ואחריותם עליו במלואה/ברובה מרגע שעבר את גיל חינוך, זה משטרה. אתה מחליט לו שהוא עובר איסור או היתר רק בגלל שהכוח אצלך, בלי שתתבקש לכך.
סמל אישי של המשתמש
דוד ל.ט.
משתמש וותיק

שלח תודה: 1238 פעמים
קיבל תודה: 2019 פעמים

הודעהעל ידי למדן וידען » 29 יוני 2016, 18:58

דוד ל.ט. כתב:הכוונה היא מה שמעבר למה שהתורה אסרה שחור על גבי לבן, או "אשר יורוך" שחור ע"ג לבן, כשאתה אומר לשני לא לאכול משהו כי זה "תאווה" או שהוא עובר על "בכל דרכיך דעהו", דברים שמסורים למצבו של האדם ואחריותם עליו במלואה/ברובה מרגע שעבר את גיל חינוך, זה משטרה. אתה מחליט לו שהוא עובר איסור או היתר רק בגלל שהכוח אצלך, בלי שתתבקש לכך.

תודה על התגובה, הבנת את כוונתי והיטבת להסביר.
דוד ל.ט. כתב:אחד הקריטריונים לפתיחה בנטפרי זה "לא בילוי" - כלומר מקום טיפוסי וייעודי ומבטיח בזבוז זמן, נחסם כמו תמונת אישה. אז זה לא גלישה ל'המשטרה' היהודית אלא סה"כ קריטריון יבש וקר.

לא ידעתי על קיומו של קריטריון כזה.. בדיוק על זה התכוונתי, למה להיכנס לזה?
אני מכיר קהילות שדוגלות בזה, זה לא הצליח לאורך זמן, וד"ל..
דווקא אצלנו חינכו אחרת, לא כי בילוי זה דבר טוב אלא כי בילוי כשר עדיף מאשר לא.

ונטפרי המדהימה, כסינון נטרלי ללא שייכות לקהילה שדוגלת בשיטה כזו או אחרת נראה שהושפעה קצת משם, וחבל.
למדן וידען

שלח תודה: 9 פעמים
קיבל תודה: 8 פעמים

הודעהעל ידי דוד ל.ט. » 29 יוני 2016, 19:29

למדן וידען תירגע, לא השתנה מאומה במדיניות נטפרי פשוט גילית זוית חדשה...
לעצם העניין נראה לי שאתה פשוט לא מכיר את נזקי האינטרנט (ברחבי הציבור, אינדיבידואלית יש המון שלגביהם זה עם רלוונטיות נמוכה במיוחד).
כי אחד הנזקים גם אם לא מספר אחד, זה ההתמכרות ל-בזבוז זמן!! באופן שלא היה תחת השמש בשום פלטפורמה אחרת.
נטפרי באה להבטיח את שלומו של המשתמש וזה ממש בכלל זה, בדיוק כמו בעיות שנראות חמורות יותר.
סמל אישי של המשתמש
דוד ל.ט.
משתמש וותיק

הודעהעל ידי מלבב » 30 יוני 2016, 15:44

דוד ל.ט. כתב:נטפרי באה להבטיח את שלומו של המשתמש וזה ממש בכלל זה, בדיוק כמו בעיות שנראות חמורות יותר.

חזק! אהבתי.

ביטוי/רעיון שכדאי להשתמש איתו למקרים דומים.
מלבב
משתמש וותיק

שלח תודה: 371 פעמים
קיבל תודה: 86 פעמים

הודעהעל ידי למדן וידען » 04 יולי 2016, 11:29

לצערי אני מכיר יותר מדי טוב את נזקי האינטרנט, ולכן אני כיום בנטפרי, שום חברת סינון עד היום לא החזיקה מים אצלי.
ודווקא בגלל זה אני חושב (מבלי להקטין את הבעיה של בזבוז זמן) שלחנוק בפרט בדבר שהתורה לא אסרה שחור על גבי לבן, או "אשר יורוך" שחור ע"ג לבן כהגדרתך זה לא טוב, כי זה מתפוצץ מהר מאוד, אז אומנם קיבלת אינטרנט מהודר עם הרבה חומרות אבל לגבי האדם שאתה רוצה להבטיח את שלומו הוא יילחץ לקיר ואז יחפש הזדמנויות אחרות.

השאלה היא בדיוק כזאת: האם רוצים להגיע למצב שאפשר לנפנף ולהתגאות "ראו כשר אני" אני האינטרנט הכייייי מהודר, או באמת לתת פתרון הלכתי(!) לנצרכים לשירותי האינטרנט.

ראה ערך פילוסופיה ומדע במדיניות נטפרי, ככה אינטרנט כשר צריך להיות גם בעניין הבילוי והבזבוז זמן.

** דעתי אומנם נוגעת בעיקר על האתר שדוד ל.ט. המדהים העלה בשבילנו, אך גם לעצם הסינון שכיום אין דרך להגיע לכל הסרטונים שפתוחים אלא אם נשרוף שבועות וחודשים בניסיונות חוזרים ונשנים להגיע לפתוחים באמצעות חיפוש בגוגל, וזה בוודאות בזבוז זמן. **
למדן וידען

הודעהעל ידי דוד ל.ט. » 04 יולי 2016, 11:38

אני מבין את מה שאתה אומר, ברור שיש את הצד הזה.
אבל:
דבר ראשון זה לא חדש בנטפרי זה עיקרון מתמיד.
דבר שני יש לחלק בין פילוספיה ומדע שדרגת הנזק שלהם למשל היא 10 בנזקי האינטרנט, להתמכרות שהיא בדרגה 2 או 1.
דבר שלישי, שים לב לעיקרון שבנטפרי מה שפתוח פתוח לכולם, אחרי העיון אתה תבין שא"א לפתוח משהו שהוא ודאי נזק לחלק ניכר מהציבור, למשל מישהו שצריך מייל, התחבר לנטפרי ויש לו יייייייייייייייייייייייים חומר לצפיה ולקריאה, הוא ניזוק מזה ללא ספק.
דבר רביעי, ישנם רבנים שבפירוש עומדים מאחורי העיקרון הזה, כך שאנחנו מתווכחים רק למען הויכוח..
סמל אישי של המשתמש
דוד ל.ט.
משתמש וותיק

הודעהעל ידי למדן וידען » 04 יולי 2016, 13:09

דוד ל.ט. כתב:כך שאנחנו מתווכחים רק למען הויכוח..

ברור. :)

ברמה האישית יש דרך לקבל פרטנית את רשימת הפתוחים ביוטיוב?

(על אף העיקרון שמה שפתוח בנטפרי פתוח לכולם, בסיטואציה של יוטיוב זה פחות נכון כי יש כאלו שיש להם מאגר של הלינקים הפתוחים, ולעומת מי שאין לו זה מביא אותנו למצב של מסלולים כביכול, שלאחד זה פתוח (הוא יודע לאן לפנות) ולשני זה סגור(הוא לא יודע לאן לגלוש)..)
למדן וידען

הודעהעל ידי מנצפך » 04 יולי 2016, 14:15

לגבי העיקרון של "מה שפתוח, לכולם הוא פתוח":
בעצם הרעיון זה נכון מאוד.
אך רק בדברים שיש בהם איסור.
לדוגמא:
לא תינתן אפשרות לגשת לסרט חרדי שמופיעות בו בנות. הגם שלנשים אין שום בעיה לצפות בו. ותמיד יש הקרנות סרטים כאלו לנשים חרדיות.
אני יכול להבין שלא יעשו מצב שיש בו איזשהו חשש, קל שבקלים.
אך בין אסור ומותר, שחור ולבן, מוות וחיים, יש הרבה דרגות. וברור שנזקי האינטרנט רבים הם. כגון בזבוז זמן, רכילות ומחלוקת ועוד.
ולכן, לדעתי, אי אפשר ללכת כל הזמן עם הכלל הזה יד ביד. וצריך לאפשר רמות סינון שונות. כמו שכבר יש עכשיו בצורה פעילה (פרופילים והגדרות)!
וייתכן עקרונית שברמה אחת אתר מסוים יהיה פתוח וברמה אחרת יהיה סגור.
כמובן שאנו אין לנו אלא דעת תורה וככל אשר יורונו.
מנצפך
משתמש וותיק

שלח תודה: 225 פעמים
קיבל תודה: 148 פעמים

הקודם

חזור אל נט-פרי - תמיכה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: all bots ו 0 אורחים

Fatal: ./cache/ is NOT writable.