הפורום נסגר!

במקומו נפתח פורום חדש, טוב יותר בהרבה מובנים. >>>>
אתם מוזמנים להצטרף אליו, בואו!

ההצטרפות לפורום התכנות החדש כרוכה בתשלום חודשי סמלי.

פורום אוצר החכמה נחסם?!

יש לכם הצעה לשיפור? נתקלתם בבעיה? ספרו לנו

Re: פורום אוצר החכמה נחסם?!

הודעהעל ידי אהרן » 19 יולי 2015, 13:24

דוד
ההתקפות הללו נהדרות
הוכחה לגידול המטאורי של נטפרי.
תראה לי עוד חברה\ארגון שבו רוב המשתמשים, רגע אחרי ההצטרפות, רצים לשכנע את כל מי שהם חפצים בטובתם.
לא יודע אם מותר לי לקרוא אותם ב-9 הימים.

לעצם הענין
הוא נפל לפורום שחצי ממנו מכיר את מנהל הוועידה ואת העובדות השונות.
אהרן
משתמש וותיק

שלח תודה: 414 פעמים
קיבל תודה: 318 פעמים

הודעהעל ידי מאמין » 19 יולי 2015, 14:08

כמה הערות בקצרה:

א. ברור שהכעס שלי ושל רבים כמותי נובעים דוקא מהערכה לנטפרי, מאוד מאוד מאוד שמחתי כשנטפרי קם, שסוף סוף יש סינון תוכן, מה שלא היה ברמה כזאת בשום מקום אחר ולכן ללכת ולעזוב בגלל הערה כזאת או אחרת דבר שאתה מעריך ורוצה בו זה קשה, אפילו שאני חושב שהם טעו טעות חמורה.
ב. לומר שהיות ונטפרי לא לוקחים כסף מותר להם לעשות מה שהם רוצים ומי שלא נאה לו שיעזוב, זה לא נכון ולא הוגן, היות ולעבור מסינון לסינון לוקח זמן לא קטן, ולפעמים אפילו זמן רב, ובמיוחד מי שיש לו טלפון על בסיס אינטרנט ונאלץ לעבור לאר.אל. כידוע, כך שאם מראש היו מודעים שהועדה שאנו סומכים עליה קובעים בשבילנו הכל, ולא משנה מה יאמרו, וכל המצטרף מצטרף על דעת זו לחיי, אבל לצערי המציאות לא כזאת.
ג. בועדה ל"ביצור חומת הדת", כמו כל ועדה יש את ה"בנשיאות" ויש את "הפועלים" בפועל, אין כונתי לומר איזו דברי גנאי עליהם אלא לומר שאין כל דבריהם הלכה למשה מסיני ואפשר לחשוב אחרת מהם.
במקרה דידן החסימה לדעתי היא לא פחות מפשע היות ורוב ככול הכותבים בפורום אוצר החכמה הם מבני הציבור החרדי, ומיעוטם לא, וגם הם לרוב יודעים את מקומם ולא נכנסים להיכן שלא צריך להכנס, וגם מתי שלא ברגע שעוברים את הגבול מתערב בנם של קדושים ידידנו "איש ספר" ומוחק וחוסם על ימין ועל שמאל, כך שלדעתי כל מי שמכיר את מקומו של האינטרנט ומכיר את מקומם ותפקידם של הסננים, מבין שבמקרה זה, החסימה לא מוצדקת כלל .
ד. גם אם מישהו חושב שהפורום ההוא לא מתאים ל"בן תורה", צריך לחשוב על כלל הציבור ויש אנשים שמצד אחד רוצים לשמור על כללי ההלכה בשלימות ומצד שני השקפתם שונה מהשקפת יתד (הישן...) כך שאם יחסמו להם רק דברים שיש בהם בעיות הלכתיות, הם יוכלו להצטרף לנטפרי, ונטפרי יוכל לזכות אותם לשמור על ההלכה בשלמות, אבל אם יתחילו לחסום דברים שיש בהם חילוקי השקפות ודעות בתוך הציבור החרדי, זה יוכל לגרום שידירו רגלם מהסינון המצויין של נטפרי, וכך יפסידו לעזור לעוד יהודי לשמור על גופה של ההלכה בשלמות.

מה שכן אפשר גם בתוך נטפרי לעשות רמות שונות (שאי אפשר לשנות מהמחשב בבית) והבוחר יבחר.

החותם בהערכה צער ואכזבה
ומצפה להבנה
אני
מאמין
משתמש וותיק

שלח תודה: 1 time
קיבל תודה: 10 פעמים

הודעהעל ידי שלומציג » 19 יולי 2015, 14:12

שוחחתי מקודם עם אחד המנהלים שם וממש התחננתי אליו שיפנו לועדה הנ"ל לביקורת.
המנהל טען שהפורום מפוקח היטב עם מנגנון המאפשר לכל חבר לדווח מיידית על כל הודעה עם תוכן לא ראוי, וכל פניה נענית מייד, עד כדי כך שרבים עזבו את הפורום בטענה שהפיקוח ההדוק מדי מפריע להם, כך שהוא לא מבין מדוע חסמו.
עוד הוא טען שאף אחד לא פנה אליהם עובר לחסימה ולא התלוננו על כלום כך שכל החסימה 'מריחה' לו אינטרסנטית ושקרית.
בקשתי ממנו שבכל זאת יפנה לועדה וכרגע נראה שאין בדעתו לעשות זאת.
השאלה שלי האם יש מישהו שמפקח על החסימות בועדה הנ"ל או שכל דיווח של בעל אינטרס מתקבל אוטומטי ונחסם.
הדבר מאד מצער אותי מכיוון שזהו המקום כמעט היחיד שאני משתמש בו באינטרנט (חוץ מאתרים מקצועיים לצורך עבודתי) והוא פורום נפלא לדעתי לענייני תורה ודעת.

אני מקווה מאוד שהמצב ישתנה בנידון.

נ.ב. אגב, דבר שאינני מבין, למעלה כתב משתמש בשם 'חבר של' שעל פי פנייתו לנטפרי האתר הנ"ל נחסם, ואילו כפי שמשתמע מהודעת ההנהלה נשמע שהאתר נחסם על פי פניית הוועד הנ"ל, מה האמת בענין??
שלומציג

שלח תודה: 0 time
קיבל תודה: 0 time

הודעהעל ידי נחלים » 19 יולי 2015, 15:06

בכל אופן:

אם בעל אתר עושה שרירים מול ועדת פיקוח המסננת תוכן, ואין בדעתו אפי' להתקשר אליהם - הרי שנכון לפי כל אמות המידה שנטפרי יקשיבו לוועדה מוסמכת ע"פ תורה ולא יסתמכו על הרגשה של בעל האתר העומד וטוען:
"הילד שלי אף פעם לא משקר"...
נחלים
משתמש וותיק

שלח תודה: 112 פעמים
קיבל תודה: 113 פעמים

הודעהעל ידי מנדי שלום » 19 יולי 2015, 18:43

תיזהר איך אתה מדבר על הניק 'איש ספר',
מדובר בתלמיד חכם בעל שיעור קומה,
שמצוי בהלכה פי 1000 מידיעותיך,
היזהר בכבודם של חכמים ש....
מנדי שלום
משתמש וותיק

שלח תודה: 12 פעמים
קיבל תודה: 15 פעמים

הודעהעל ידי נחלים » 19 יולי 2015, 22:55

מנדי שלום כתב:תיזהר איך אתה מדבר על הניק 'איש ספר',
מדובר בתלמיד חכם בעל שיעור קומה,
שמצוי בהלכה פי 1000 מידיעותיך,
היזהר בכבודם של חכמים ש....

שלא תבין לא נכון, אני מכבד מאד את האדם שאחרי הניק 'איש ספר' וחס ושלום לזלזל בכבוד כל אדם על אחת כמה וכמה כשמדובר ביהודי ת"ח.
עכ"ז כאשר בנושאי סינון עסקינן - עלינו להטות אוזן לוועדה שעניינה פיקוח וסינון מאשר למפקח תוכן באתר שעצם הפיקוח על אתרו היא פגיעה בכבודו
נחלים
משתמש וותיק

הודעהעל ידי מאמין » 20 יולי 2015, 01:02

סתם לדוגמא יצא לי לראות כרגע את זה - http://forum.otzar.org/forums/viewtopic ... 20#p224948
(ויש עוד רבים כאלה כמובן)
מאמין
משתמש וותיק

הודעהעל ידי נחלים » 20 יולי 2015, 11:58

מאמין כתב:סתם לדוגמא יצא לי לראות כרגע את זה - http://forum.otzar.org/forums/viewtopic ... 20#p224948
(ויש עוד רבים כאלה כמובן)

משם ראיה!

אכן 'איש ספר' עושה מלאכת קודש והולך בין הטיפות ומשתדל בכל כוחו שהאוירה תהיה תורנית וע"פ האמונה המסורה לנו וכו'
יחד עם זאת לכשתקרא את כל נושא האשכול שם תראה בעיניך שהרוח הנושבת שדעת תורה ודעת רבותינו הקדושים מנו"ע שווה היא לדעת גדולים מהדורות האחרונים והצד השווה שבהם שכל ניק בן יומו זכותו לחוות דעתו וסברתו הכרסית על דבריהם של ראשונים כמלאכים.

ואם 'איש ספר' היה מתנהל ביתר חכמה - היה מכניס מבקר נוסף וגודע דיונים אלו בעודם באיבם בעוד הם מלהיבים במלאכי אלוקים קודם שבאים לידי זלזול ב'גדולי הדור'...
נחלים
משתמש וותיק

הודעהעל ידי דוד ל.ט. » 20 יולי 2015, 12:09

כמו"כ ההוא שכל פעם פותח ניק חדש זה לא סוף העולם להקשות עליו מאוד.
לכן זה עצמו טעון תיקון.
תחשוב שניק היה פותח כל פעם ומשלח תמונה פרוצה.
סמל אישי של המשתמש
דוד ל.ט.
משתמש וותיק

שלח תודה: 1238 פעמים
קיבל תודה: 2019 פעמים

הודעהעל ידי מאמין » 20 יולי 2015, 13:46

זה סתם דוגמא,
עקרונית אני חושב שחסימת דברים כגון אלו, שתלויה בהשקפות שונות בתוך הציבר החרדי, לא מתפקידו "הועדה לביצור חומת הדת" וכמו שכתבתי כבר, עיין שם עוד.
מאמין
משתמש וותיק

הקודםהבא

חזור אל נט-פרי - רעיונות - באגים - וחסימות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: all bots ו 0 אורחים

Fatal: ./cache/ is NOT writable.