על ידי מאמין » 19 יולי 2015, 14:08
כמה הערות בקצרה:
א. ברור שהכעס שלי ושל רבים כמותי נובעים דוקא מהערכה לנטפרי, מאוד מאוד מאוד שמחתי כשנטפרי קם, שסוף סוף יש סינון תוכן, מה שלא היה ברמה כזאת בשום מקום אחר ולכן ללכת ולעזוב בגלל הערה כזאת או אחרת דבר שאתה מעריך ורוצה בו זה קשה, אפילו שאני חושב שהם טעו טעות חמורה.
ב. לומר שהיות ונטפרי לא לוקחים כסף מותר להם לעשות מה שהם רוצים ומי שלא נאה לו שיעזוב, זה לא נכון ולא הוגן, היות ולעבור מסינון לסינון לוקח זמן לא קטן, ולפעמים אפילו זמן רב, ובמיוחד מי שיש לו טלפון על בסיס אינטרנט ונאלץ לעבור לאר.אל. כידוע, כך שאם מראש היו מודעים שהועדה שאנו סומכים עליה קובעים בשבילנו הכל, ולא משנה מה יאמרו, וכל המצטרף מצטרף על דעת זו לחיי, אבל לצערי המציאות לא כזאת.
ג. בועדה ל"ביצור חומת הדת", כמו כל ועדה יש את ה"בנשיאות" ויש את "הפועלים" בפועל, אין כונתי לומר איזו דברי גנאי עליהם אלא לומר שאין כל דבריהם הלכה למשה מסיני ואפשר לחשוב אחרת מהם.
במקרה דידן החסימה לדעתי היא לא פחות מפשע היות ורוב ככול הכותבים בפורום אוצר החכמה הם מבני הציבור החרדי, ומיעוטם לא, וגם הם לרוב יודעים את מקומם ולא נכנסים להיכן שלא צריך להכנס, וגם מתי שלא ברגע שעוברים את הגבול מתערב בנם של קדושים ידידנו "איש ספר" ומוחק וחוסם על ימין ועל שמאל, כך שלדעתי כל מי שמכיר את מקומו של האינטרנט ומכיר את מקומם ותפקידם של הסננים, מבין שבמקרה זה, החסימה לא מוצדקת כלל .
ד. גם אם מישהו חושב שהפורום ההוא לא מתאים ל"בן תורה", צריך לחשוב על כלל הציבור ויש אנשים שמצד אחד רוצים לשמור על כללי ההלכה בשלימות ומצד שני השקפתם שונה מהשקפת יתד (הישן...) כך שאם יחסמו להם רק דברים שיש בהם בעיות הלכתיות, הם יוכלו להצטרף לנטפרי, ונטפרי יוכל לזכות אותם לשמור על ההלכה בשלמות, אבל אם יתחילו לחסום דברים שיש בהם חילוקי השקפות ודעות בתוך הציבור החרדי, זה יוכל לגרום שידירו רגלם מהסינון המצויין של נטפרי, וכך יפסידו לעזור לעוד יהודי לשמור על גופה של ההלכה בשלמות.
מה שכן אפשר גם בתוך נטפרי לעשות רמות שונות (שאי אפשר לשנות מהמחשב בבית) והבוחר יבחר.
החותם בהערכה צער ואכזבה
ומצפה להבנה
אני