הפורום נסגר!

במקומו נפתח פורום חדש, טוב יותר בהרבה מובנים. >>>>
אתם מוזמנים להצטרף אליו, בואו!

ההצטרפות לפורום התכנות החדש כרוכה בתשלום חודשי סמלי.

רעיון מהפכני בנושא האינטרנט

יש לכם הצעה לשיפור? נתקלתם בבעיה? ספרו לנו

Re: רעיון מהפכני בנושא האינטרנט

הודעהעל ידי אברהם10 » 23 אוגוסט 2015, 22:26

תודה למגיבים.
אענה ברשותכם על חלק מהדברים.
1. זה שחתמתי את שמי ואת הטלפון, למרות הסיכון בדבר, כי אני חושב שאם באמת רוצים לקדם משהו, אי אפשר להשאר אנונימי.
2. לאחרונה ראיתי פרסומת על אתר בשם "שמור עיניך" שעוזר לאנשים שהדרדרו באינטנרט.
האמת שלא עיינתי טוב בכל הפרטים, אבל רציתי לצעוק דבר אחד:
רבותי! על מי אנחנו עובדים? אי אפשר לחנך בן אדם לא להדרדר באינטנרט, הדרך היחידה זה שלא יהיה חיבור לאינטנרט פרוץ בשום פנים ואופן.
העולם המערבי דוגל בשיטת התגבר בעצמך, תראה את כל התועבות ותחנך את עצמך.
אבל השיטה הזאת כשלה, ויעידו כל התופעות המכוערות שיש אצלם ואצלינו הרבה פחות.
אנו יודעים שאדם לא מסוגל לשלוט תמיד על תאוותיו, אין אפוטרופוס לעריות, אי אפשר לחנך בן אדם להתיחד בחדר סגור עם אשה ולא לחטוא! ולא אני קבעתי את זה אלא חז"ל, מה כן אפשר? לאסור על היחוד מלכתחילה!
אותו דבר לגבי האינטנרט, אי אפשר לחנך בן אדם להשתמש באינטרנט פרוץ ולא לחטוא!!! וכל מי שלא מודה בזה, הוא מתכחש לאמת, ועובד על עצמו!
מה כן אפשר? לאסור את השימוש באינטרנט הפרוץ!
ולכן לגבי אתר "שמור עיניך" ודומיו, בלי לעבור על כל הפרטים, אני יכול לקבוע עובדה ברורה! אם הם מסייעים לאנשים לנתק את האינטנרט הפרוץ, א"כ אשריהם ואשרי חלקם.
אבל אם הם מנסים לחנך אנשים להשתמש באינטנרט פרוץ, וכאילו לחנך את עצמם לא למעוד, אז חבל על הזמן מראש...
בקיצור, אני מחפש "משוגעים", אנשים שיודעים לנצל הזדמנויות, ולהציל את כל הדור.
כי בדור שלנו, היראת שמים לצערנו רופפת מעט, ויעידו על כך כל אלו שעדיין משתמשים באינטנרט פרוץ, אבל יש מורא בשר ודם, יש עדיין בושה, ואת הכלי הזה צריך לנצל.
יודגש: אנחנו לא באים לכפות על אף אחד, אלא לעזור לכל אחד להתגבר על המעכבים.
כתב הרמב"ם (בהלכות גרושין פרק ב' הלכה כ') על הדין שיש מקרים שב"ד כופים את הבעל לתת גט, וכופים אותו עד שיאמר "רוצה אני". וזה לשונו:
ולמה לא בטל גט זה שהרי הוא אנוס בין ביד גוים בין ביד ישראל? שאין אומרין אנוס אלא למי שנלחץ ונדחק לעשות דבר שאינו מחוייב מן התורה לעשותו כגון מי שהוכה עד שמכר או נתן אבל מי שתקפו יצרו הרע לבטל מצוה או לעשות עבירה והוכה עד שעשה דבר שחייב לעשותו או עד שנתרחק מדבר שאסור לעשותו אין זה אנוס ממנו אלא הוא אנס עצמו בדעתו הרעה לפיכך זה שאינו רוצה לגרש מאחר שהוא רוצה להיות מישראל רוצה הוא לעשות כל המצות ולהתרחק מן העבירות ויצרו הוא שתקפו וכיון שהוכה עד שתשש יצרו ואמר רוצה אני כבר גרש לרצונו. עכ"ל.

מבואר כאן יסוד גדול, כל יהודי בטבעו רוצה להיות טוב, ורק יצר הרע כופה אותו לעשות רע ע"י שיקולים גשמיים, ואחרי שמבטלים ממנו את יצר הרע ע"י שיקולים גשמיים הפוכים, א"כ מה שהיום הוא רוצה לעשות טוב, אין זה בגלל הכפיה, אלא בגלל שבטל כפית היצר, ומעתה חזר לטבעו הטוב, שרוצה לעשות טוב.

גם כאן, אני בטוח שכולם בתוכם יודעים ומבינים שחייבים להתנתק מהאינטנרט הפרוץ, אלא מה? יש תירוצים למכביר. א"כ אני רוצה רק לעזור לכל יהודי לבטל את יצר הרע הזה, ולבסוף גם הוא יודה לי, זה ברור.

כאמור, אני לבד זה גדול עלי, אם יש מישהו שרוצה להיות שותף, יכול ליצור קשר.
אברהם, 050-4105331 5730944@gmail.com
אברהם10

שלח תודה: 0 time
קיבל תודה: 1 time

הודעהעל ידי נחלים » 24 אוגוסט 2015, 13:18

אשריך ר' אברהם, ירבו כמותך בישראל!
אתה צודק בכל מילה שאי אפשר לתת לאנשים בעצמם להחליט אם יהיה להם אינטרנט פרוץ או חסום, וצריך לפעול בכל הכח שיהיה איזשהו לחץ חברתי או משהו כזה שיחייב כל אחד הרוצה להימנות על מחנינו שיחסום ויגדור פרצותיו.
דא עקא, שמבינה טכנית קשה מאד להוציא זאת מן הכח אל הפועל!

בבית שמש יש בשנה האחרונה תעמולה חזקה להימנות על אגודת 'חבר' שבו כ"א מצהיר איזה גישה יש לו למחשב ואיזו חסימה ומי הרב שמכיר אותו ויכול לבדוק את המחשב, עדיין אין לזה כ"כ שיניים מבחינת האכיפה בשטח, בינתיים זה סוג של השתייכות ליראי ה' כאשר כל מוסדות התורה מקבלים מידי שנה רשימות של כל הנמנים על 'חבר' ויש מוסדות שמתנים קבלת התלמיד בתעודת חבר.

במשרדי אגודת 'חבר' יושבים צוות מיוחד שעוזרים לכל אלו שצריכים אינטרנט לצרכי פרנסתם להשיג את הסינון המתאים וכו'

אין ספק שיש בזה משהו ממה שאתה מתכוין, והלוואי שיתפשט בכל ערי הארץ ותפוצות ישראל!
נחלים
משתמש וותיק

שלח תודה: 112 פעמים
קיבל תודה: 113 פעמים

הודעהעל ידי צביקה3 » 24 אוגוסט 2015, 14:45

אני חשבתי פעם על רעיון דומה, לעשות אתרים שהכניסה אליהם אפשרית רק למי שמחובר לאינטרנט כשר.
למשל-אם אתרים כמו נתיב, פרוג, הפורום של נטפרי ועוד פורומים ואתרים שימושיים יאפשרו כניסה רק דרך אינטרנט כשר - זה יגרום להרבה אנשים לרצות להצטרף לאינטרנט הכשר ובנוסף נרוויח שהגולשים באתרים אלה יודעים שהפורום נקי מ'טרולים' למיניהם וכל הגולשים בפורום הם חרדים. (ע"ע פורום אוצר החכמה, שם יש בעיה שחלק גדול מהגולשים אינם חרדים, דבר שגורר שבכל מיני דיונים נכתבו דעות ודברים שאין להם מקום אצל אדם חרדי).
ברור שמי שירצה לעקוף את ההגבלה הזו יוכל לעשות זאת בכל מיני דרכים, אבל המטרה כאן היא לא להכריח אנשים אלא לגרום להם לרצות לעבור לאינטרנט כשר.
צביקה3

שלח תודה: 2 פעמים
קיבל תודה: 10 פעמים

הודעהעל ידי נחלים » 24 אוגוסט 2015, 15:01

צביקה3 כתב:אני חשבתי פעם על רעיון דומה, לעשות אתרים שהכניסה אליהם אפשרית רק למי שמחובר לאינטרנט כשר.
למשל-אם אתרים כמו נתיב, פרוג, הפורום של נטפרי ועוד פורומים ואתרים שימושיים יאפשרו כניסה רק דרך אינטרנט כשר - זה יגרום להרבה אנשים לרצות להצטרף לאינטרנט הכשר ובנוסף נרוויח שהגולשים באתרים אלה יודעים שהפורום נקי מ'טרולים' למיניהם וכל הגולשים בפורום הם חרדים. (ע"ע פורום אוצר החכמה, שם יש בעיה שחלק גדול מהגולשים אינם חרדים, דבר שגורר שבכל מיני דיונים נכתבו דעות ודברים שאין להם מקום אצל אדם חרדי).
ברור שמי שירצה לעקוף את ההגבלה הזו יוכל לעשות זאת בכל מיני דרכים, אבל המטרה כאן היא לא להכריח אנשים אלא לגרום להם לרצות לעבור לאינטרנט כשר.

לא כ"כ מעשי, כל האתרים שהזכרת מענינים בעיקר את אלו שיש להם חסימה, אלו שאין להם - לא כ"כ מתענינים ב'נתיב' או פורום נטפרי. שאר אתרי יהדות - חלק גדול ממטרתם היא להפיץ את האור החוצה, כך שמעט מאד אתרים רלוונטיים לענין זה.

אולי בעלי אתרים שמיועדים לחרדים יכולים להתחיל לאמץ את הענין, ועם הזמן זה יתפוס, בינתיים אני לא חושב שזה הולך לקרות
נחלים
משתמש וותיק

שלח תודה: 112 פעמים
קיבל תודה: 113 פעמים

הודעהעל ידי אברהם10 » 25 אוגוסט 2015, 23:16

מה ישכנע את בעלי האתרים לסגור את אתרם למחוברים לאינטנרט פרוץ? הרי הם מעונינים במקסימום חשיפה.
החתימות של ה"חבר" זה רעיון טוב, אך לוקה בחסר, כי איך אפשר לדעת מה יש לכל אחד.
אני לא רואה שום פתרון אחר, מלבד הפתרון שלי.
מבחינה טכנית זה אפשרי.
אני מבין שנטפרי רוצים לעשות תוכנה שתוודא שהמחשב יכול לגלוש רק ע"י נטפרי.
אני רוצה כזאת תוכנה, אבל שתאפשר לגלוש לא רק עם נטפרי, אלא גם עם נתיב ואתרוג.
התוכנה תסופק חינם, וכן המייל הכשר.
המייל הכשר לא יתן כניסה למחשב שאין בו את התוכנה הנ"ל.
בפועל יוצא, אם אני אקבל הודעה מהמייל הכשר, זה יהיה הוכחה (כמעט) מוחצת שהוא נשלח מאינטנרט כשר.
אברהם10

הודעהעל ידי רחמים » 26 אוגוסט 2015, 07:49

לדעתי זה לא יתפוס
עדיף להשקיע את המרץ בארגון הרצאות ודרשות בכל מקום ומקום לחזק את האנשים כמו שעושה הר' שטיין
להפיץ חומר הסברה על חומרת האיסור וכמה שאינטרנט מזיק, ומצד שני להראות כמה קל ופשוט להיות מסונן.
יש הרבה סיפורי ישועות בזכות זריקת אייפונים וניתוק מאינטרנט פרוץ וכדומה, צריך להפיץ את זה.
יש הרבה אנשים שיש להם בעיות וצרות והולכים לקבל ברכה כשהקללה נמצאת בכיס שלהם, פשוט מחוסר ידע.
בקיצור לעבוד כמו שכל חברה מסחרית מפרסמת ומשווקת את המוצר או הרעיון שלה, שאנשים רואים את הפרסומת משתכנעים וקונים, וכמו שהידברות מפיצים את היהדות.
לדבר אל הלב והמח של האנשים ולא לנסות לתפוס את האנשים בגרון.

וכן אני רוצה לחזק את ידך שאתה מחפש דרכים לטהר את עם ישראל. עלה והצלח!
סמל אישי של המשתמש
רחמים
משתמש וותיק

שלח תודה: 469 פעמים
קיבל תודה: 454 פעמים

הודעהעל ידי דוד ל.ט. » 26 אוגוסט 2015, 09:16

אברהם10 כתב:אני לא רואה שום פתרון אחר, מלבד הפתרון שלי.
מבחינה טכנית זה אפשרי.

מחילה, אבל mat טען דברים כדרבנות, אולי לא הבנת אותם.
ואם תאמר, במקום חילול השם אין חולקים כבוד לרב, לא מדובר פה על כבוד אלא על הגיון.
בדוק היטב את מה שmat טוען, ואם אין לך/חברך בטחון בתשובות, אז מהעדר חולק הוא בוודאי צודק לגמרי.

אם לבך חם בקרבך, הדבר הנכון ביותר לעשות בשלב זה זה לתמוך בנט פרי, כספית או אחרת.

אברהם10 כתב:אני מבין שנטפרי רוצים לעשות תוכנה שתוודא שהמחשב יכול לגלוש רק ע"י נטפרי.
אני רוצה כזאת תוכנה, אבל שתאפשר לגלוש לא רק עם נטפרי, אלא גם עם נתיב ואתרוג.
התוכנה תסופק חינם, וכן המייל הכשר.

התוכנה כבר קיימת והיא מסופקת חינם (בהצנע, בשביל להתמודד עם משובים קריטיים במידה ויהיו).
יש כמה סיבות שהתוכנה לא עובדת עם נתיב ואתרוג:
ראשית כל בחסימות אלו ישנו קושי טכנלוגי (שזה פרצה למעשה) לוודא את החסימה:
- בנתיב כבר ממילא קיימת תוכנה, אז זה חסר טעם לוודא את קיומה, מה גם שאם נפרצת התוכנה הזו, אז לא הועילה התוכנה שלנו.
- ברימון/אתרוג אין דרך לדעת באיזה מסלול המחשב נמצא, ובאותו המסלול יש גם תתי מסלולים לפי צרחות הלקוחות.
שנית, יש למפתחי נט פרי, מכח מניעם - הרצון להרחיב גבולות הקדושה - עניין שאנשים ישתמשו דוקא בנט פרי, וסיבה מספקת לזה היא העידוד למשתמשים חדשים עד שהסינון יעמוד על רגליו מבחינה תדמיתית - אז לא יהיה אכפת לו לפרגן ל"מתחרים". "מתחרים" נחשבים רק אלו הראויים למטרה אליה אנו שואפים, וזו עצמה סיבה נוספת, היות הסינונים הללו נכון לעתה פחות כשרים בכמה מובנים.
סמל אישי של המשתמש
דוד ל.ט.
משתמש וותיק

שלח תודה: 1238 פעמים
קיבל תודה: 2019 פעמים

הודעהעל ידי מלבב » 26 אוגוסט 2015, 15:20

אברהם10
כשחושבים וחושבים ועוד חושבים, בסוף מגיעים לדברים נפלאים, התחלתך היא טובה. המשך לנסות להועיל לכלל ישראל, ובסוף ייצא מזה משהו. משהו טוב.
מלבב
משתמש וותיק

שלח תודה: 371 פעמים
קיבל תודה: 86 פעמים

הודעהעל ידי אברהם10 » 26 אוגוסט 2015, 22:29

1. האינטרנט ממכר, התמכרות לא נובעת מהשכל, ולכן דיבורים ושכנועים כמעט לא עוזרים, גם הרב שטיין ושכמותו מודים שההרצאות שלהם נועדו למנוע מאנשים להדרדר. אך מי שכבר שם זה כבר לא יעזור לו,
יש רק פתרון אחד, לתת דחיפה רצינית (לא שכלית!).
2. נטפרי זה דבר מצוין, אני רוצה לעזור לנטפרי, הרעיון שלי יגרום לכולם להתחבר לנטפרי, אבל הציבור אוהב תחרות, ולכן כתבתי גם אתרוג ונתיב שיש להם כשרות.
3. הרעיון שהתוכנה תזהה למי יש אינטנרט פרוץ, ע"י שתנסה להכנס לאתרים לא מסוננים, רעיון מעולה, שאני מתכוון לישם, ישר כח.
אברהם10

הודעהעל ידי אהרן » 26 אוגוסט 2015, 22:31

אברהם10 כתב:2. נטפרי זה דבר מצוין, אני רוצה לעזור לנטפרי, הרעיון שלי יגרום לכולם להתחבר לנטפרי

הוא התכוון לסוג עזרה אחר..
אהרן
משתמש וותיק

שלח תודה: 414 פעמים
קיבל תודה: 318 פעמים

הקודםהבא

חזור אל נט-פרי - רעיונות - באגים - וחסימות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: all bots ו 0 אורחים

Fatal: ./cache/ is NOT writable.