דוד ל.ט. כתב:לא יודע למה, הVPN עשה לי רושם של אינטרנט על כאילו.
עבד, אבל היה לי המון בעיות אולי בגלל שלא ידעתי להגדיר טוב.
מאז אני לא אומר את האופציה הזאת, אשמח שמישהו ירגיע אותי שזה עובד מעולה.
לצערי אני לא יכול להרגיע אותך
מנסיון אישי,
כי אני משתמש ב VPN לפרקי זמן קצרים יחסית,
כך שאין לי נסיון ממשי בעבודה רציפה וקבועה רק עם VPN.
אבל, למיטב ידיעתי, יש לא מעט שעובדים כך באופן קבוע במקומות עבודה שמאשרים לסנן רק את המחשב האישי ולא להחליף את הספק של כלל המשרד (דהיינו, כמעט כל מקום עבודה).
אגב, כל משתמשי "תוכנת אתרוג" במחשבים בעבודה - הרי למעשה זה סה"כ מעטפת חיצונית שאתרוג בנו לקליינט VPN קלאסי. ויש לא מעט שעובדים כך קבוע.
רק מה שחשוב זה להתבסס על VPN אמיתי (קרי: בתשלום) כך שכל רוחב הפס שרכשת אכן שמור רק לך,
כי שרת VPN חינמי שמשמש הרבה משתמשים בו זמנית, רוחב הפס של השרת מתחלק בין כלל המשתמשים הפעילים,
ואז באמת ניתן לצפות לבעיות ו/או איטיות ושאר מרעין בישין...
וכמובן, שצריך לקחת בחשבון את מגבלת ה VPN, שאם נדרשת גישה לשרת פרטי של העבודה / מחשבים מרוחקים וכדו' - שמוגדרים להתיר גישה רק מכתובת ה IP של העבודה, לא יהיה ניתן להתחבר אליהם כל עוד של-VPN עצמו אין IP קבוע שיאושר גם הוא.
(אבל האמת שגם את זה ניתן לסדר באמצעות טבלת הניתוב בראוטר, שבפנייה לכתובת IP הספציפית של השרת ה"עקשן", כל המחשבים - לרבות הצדיקים שבהם
- יצאו דרך האינטרנט של העבודה ולא מה-VPN).
כמו כן, יש פרט נוסף שחשוב לוודא שמוגדר נכון, זה שלטווח כתובות ה IP של הרשת המקומית במשרד, כל המחשבים יצאו דרך הרשת הרגילה ולא דרך ה VPN. אחרת לא יהיה ניתן לגשת למכשירים אחרים ברשת המקומית: מחשבים, מדפסות, טלפונים וכדו'.