חברים אם אפשר שאלה, אני חדש בנטפרי
ממש מקסים אותי הרצון הטוב של האנשים שהקימו מפעל לתפארת במסירות נפש
וגם הוכיחו שכוח של רצון טוב גדול יותר מכל הכוחות האחרים - ועובדה שהצליחו לסנן בתוך אתרים בצורה מדהימה שאף אחד אחר לא הצליח.
בכל אופן כדי שזה יתאים לי אני צריך קצת עזרה וסליחה אם דיברו על זה כבר כאן, אני חדש ולא יודע להתמצא כאן בפורום (אשמח להפניה)
הרעיון של נטפרי ושל סינון אינטרנט בכלל הוא חסימה, כלומר שלא תהיה אפשרות לגלוש למקום שאינך רוצה אפילו אם רגע אחד פתאום תחליט להקליק שם
עכשיו, הבעיה של נטפרי היא בכך שהסינון הוא קצת כללי. ולכן אין פתרון למישהו שמבקש משהו יותר מצומצם. למשל שחדשות באינטרנט ו'יוטיוב חרדי' בשבילו הם בזבוז זמן נורא.
ומה שיש אפשרות לעשות רשימה שחורה כמובן לא רלוונטי אם אתה בכל רגע נתון יכול לשנות את הרשימה, ואז שוב לא עשינו 'חסימה' כמו שהסברתי. רשימה שחורה רלוונטית רק אם אתה רוצה לחסום את המחשב למישהו אחר, ילדים וכו'.
למשל, בנתיב יש מסלול שנותן לך להוסיף אתר אחד פעם בחודש (ו 10 אתרים פעם ראשונה), וכך יש מתן מענה לגלישה עניינית בלי גלישה לשטויות, תוך גמישות מסויימת.
מה שכן יכול לספק פתרון, כך נראה לי, זה הצטרפות לקהילות. אבל הבעיה שאין לך מושג עד כמה הקהילה חוסמת. האם יש אפשרות לתת מידע על מסלולי הקהילות?
ובכלל, למה לא עושים מסלול מייל בלבד, מסלול מקצוע איקס, מסלול ביתי, מסלול עסקי, וכו'? למה המסלולים מוענקים רק לחברי קהילות, וכי מי שאין לו קהילה צריך להפסיד?