הפורום נסגר!

במקומו נפתח פורום חדש, טוב יותר בהרבה מובנים. >>>>
אתם מוזמנים להצטרף אליו, בואו!

ההצטרפות לפורום התכנות החדש כרוכה בתשלום חודשי סמלי.

קהילות

כאן תוכלו לתת ולקבל מידע ועצות על השימוש בנטפרי.

Re: קהילות

הודעהעל ידי אמת ואמונה » 15 יוני 2016, 02:56

חברים אם אפשר שאלה, אני חדש בנטפרי
ממש מקסים אותי הרצון הטוב של האנשים שהקימו מפעל לתפארת במסירות נפש
וגם הוכיחו שכוח של רצון טוב גדול יותר מכל הכוחות האחרים - ועובדה שהצליחו לסנן בתוך אתרים בצורה מדהימה שאף אחד אחר לא הצליח.
בכל אופן כדי שזה יתאים לי אני צריך קצת עזרה וסליחה אם דיברו על זה כבר כאן, אני חדש ולא יודע להתמצא כאן בפורום (אשמח להפניה)

הרעיון של נטפרי ושל סינון אינטרנט בכלל הוא חסימה, כלומר שלא תהיה אפשרות לגלוש למקום שאינך רוצה אפילו אם רגע אחד פתאום תחליט להקליק שם

עכשיו, הבעיה של נטפרי היא בכך שהסינון הוא קצת כללי. ולכן אין פתרון למישהו שמבקש משהו יותר מצומצם. למשל שחדשות באינטרנט ו'יוטיוב חרדי' בשבילו הם בזבוז זמן נורא.

ומה שיש אפשרות לעשות רשימה שחורה כמובן לא רלוונטי אם אתה בכל רגע נתון יכול לשנות את הרשימה, ואז שוב לא עשינו 'חסימה' כמו שהסברתי. רשימה שחורה רלוונטית רק אם אתה רוצה לחסום את המחשב למישהו אחר, ילדים וכו'.

למשל, בנתיב יש מסלול שנותן לך להוסיף אתר אחד פעם בחודש (ו 10 אתרים פעם ראשונה), וכך יש מתן מענה לגלישה עניינית בלי גלישה לשטויות, תוך גמישות מסויימת.

מה שכן יכול לספק פתרון, כך נראה לי, זה הצטרפות לקהילות. אבל הבעיה שאין לך מושג עד כמה הקהילה חוסמת. האם יש אפשרות לתת מידע על מסלולי הקהילות?

ובכלל, למה לא עושים מסלול מייל בלבד, מסלול מקצוע איקס, מסלול ביתי, מסלול עסקי, וכו'? למה המסלולים מוענקים רק לחברי קהילות, וכי מי שאין לו קהילה צריך להפסיד?
אמת ואמונה

שלח תודה: 7 פעמים
קיבל תודה: 6 פעמים

הודעהעל ידי ClickOne » 15 יוני 2016, 09:28

אתה יכול להתאים אישית את הרשימה הלבנה והשחורה שלך, ואז לתת לחבר לשנות את הסיסמא ושרק הוא ידע את הסיסמא
ואז כשאתה באמת צריך להוסיף אתר, אתה מבקש ממנו.

רק תבחר מישהו שלא ייתן לך אפשרות להוסיף כל דבר, או שלא זמין ליד מחשב כל הזמן. וככה תדע שזה "סיפור ארוך" להוסיף אתר ותעשה את זה רק ממש כשתצטרך
קליקOne - קליק אחד ואתה מסודר!

המרחק בין להבין קוד כתוב, לבין לשפר אותו הוא אדיר, והמרחק ביניהם, לבין לכתוב פרויקט או אפילו להתחיל פרויקט בצורה טובה הוא עוד יותר גדול. [משפט חכם ששמעתי...]
ClickOne
משתמש וותיק

שלח תודה: 1465 פעמים
קיבל תודה: 760 פעמים

הודעהעל ידי אהרן » 15 יוני 2016, 10:26

לבחר בקהילת "ביצור חומות הדת"
זו וועדה כללית מאוד (ומקצועית מאוד, מתמחה בפתרונות במקומות עבודה)
הם לא יתערבו לך
אבל כן יהיה לך טורח לבקש מהם אישור בכל שינוי הגדרות.

אתה יכול גם להתקשר אליהם ולשאול
1599-550-330
אהרן
משתמש וותיק

שלח תודה: 414 פעמים
קיבל תודה: 318 פעמים

הודעהעל ידי אמת ואמונה » 15 יוני 2016, 17:22

ClickOne כתב:אתה יכול להתאים אישית את הרשימה הלבנה והשחורה שלך, ואז לתת לחבר לשנות את הסיסמא ושרק הוא ידע את הסיסמא
ואז כשאתה באמת צריך להוסיף אתר, אתה מבקש ממנו.

רק תבחר מישהו שלא ייתן לך אפשרות להוסיף כל דבר, או שלא זמין ליד מחשב כל הזמן. וככה תדע שזה "סיפור ארוך" להוסיף אתר ותעשה את זה רק ממש כשתצטרך

תודה על הרעיון. בכל אופן חיפשתי דרך אחרת
אמת ואמונה

הודעהעל ידי אמת ואמונה » 15 יוני 2016, 17:23

אהרן כתב:לבחר בקהילת "ביצור חומות הדת"
זו וועדה כללית מאוד (ומקצועית מאוד, מתמחה בפתרונות במקומות עבודה)
הם לא יתערבו לך
אבל כן יהיה לך טורח לבקש מהם אישור בכל שינוי הגדרות.

אתה יכול גם להתקשר אליהם ולשאול
1599-550-330

נו ומה המסלול שהם מציעים, אלו אתרים? מישהו יכול לדווח?
אמת ואמונה

הודעהעל ידי דוד ל.ט. » 15 יוני 2016, 17:32

נטפרי מספקת שירות של אינטרנט נקי. והיא מתרכזת רק בזה.
מניעת בזבוז זמן ושאר מרעין בישין אחרים שיש בעצם הגלישה באינטרנט, זה לא התחום שלה.
זה שבנתיב אגב צורת העבודה שלהם אתה נהנת מהגבלות, זה לא מסמל שתפקידה של חברת סינון טכנלוגית הוא להקים צוות פסיכולוגים מה כל אחד צריך או לא.
פרופילים לפי מקצוע, מנסיוני באינטרנט בכלל (ו4 שנים בנתיב), זה חסר טעם וריח. גם אם אתה סוכן נסיעות אתה משתמש עם מגוון אתרים ענק שקשור לכל תחום אפשרי מלבד נסיעות. גם גרפיקה (הוא צריך את הלוגו של אלעל), חומרה וטכנאות (הוא לא יקרא לטכנאי לפנות מקום בדיסק אם הוא יודע שיש מדריך על כך בפרוג), ויקיפדיה (לבדוק האם יש צדיקים בבית הקברות של עיירה אחת), מוזיקה (הוא חייב חד פעמי). נו אז יש שוטר, לפתוח לסגור שעות וכו'. אבל כן זה אבל לא זה. אז נטפרי עשו שאפשר, רק שהמשתמש צריך לעבוד להכין רשימה לבנה/שחורה. יתכבד נא.
סמל אישי של המשתמש
דוד ל.ט.
משתמש וותיק

שלח תודה: 1238 פעמים
קיבל תודה: 2019 פעמים

הודעהעל ידי מנצפך » 15 יוני 2016, 18:07

דוד ל.ט. כתב:נטפרי מספקת שירות של אינטרנט נקי. והיא מתרכזת רק בזה.
מניעת בזבוז זמן ושאר מרעין בישין אחרים שיש בעצם הגלישה באינטרנט, זה לא התחום שלה.
זה שבנתיב אגב צורת העבודה שלהם אתה נהנת מהגבלות, זה לא מסמל שתפקידה של חברת סינון טכנלוגית הוא להקים צוות פסיכולוגים מה כל אחד צריך או לא.
פרופילים לפי מקצוע, מנסיוני באינטרנט בכלל (ו4 שנים בנתיב), זה חסר טעם וריח. גם אם אתה סוכן נסיעות אתה משתמש עם מגוון אתרים ענק שקשור לכל תחום אפשרי מלבד נסיעות. גם גרפיקה (הוא צריך את הלוגו של אלעל), חומרה וטכנאות (הוא לא יקרא לטכנאי לפנות מקום בדיסק אם הוא יודע שיש מדריך על כך בפרוג), ויקיפדיה (לבדוק האם יש צדיקים בבית הקברות של עיירה אחת), מוזיקה (הוא חייב חד פעמי). נו אז יש שוטר, לפתוח לסגור שעות וכו'. אבל כן זה אבל לא זה. אז נטפרי עשו שאפשר, רק שהמשתמש צריך לעבוד להכין רשימה לבנה/שחורה. יתכבד נא.

רעיון: (לא בקשה שיעשו. סתם רעיון!....)
לעשות קטלוג שיתופי. שכל אחד יוכל לסווג כל אתר שפתוח, לפי קטגוריות מוכנות. כגון- גרפיקאים, מתכנת וכו'. כמובן שיש אתרים שיוכלו להתאים לכמה קטגוריות.
בשביל להוסיף או להוריד אתר יצטרכו איזושהי הצבעה בין חברי הקטלוג.
ואז כל אחד יוכל לשייך את עצמו לפרופיל לפי מקצוע.
מנצפך
משתמש וותיק

שלח תודה: 225 פעמים
קיבל תודה: 148 פעמים

הודעהעל ידי אמת ואמונה » 15 יוני 2016, 19:47

דוד ל.ט. כתב:נטפרי מספקת שירות של אינטרנט נקי. והיא מתרכזת רק בזה.

כלומר לדעתך צריך שיהיה בנטפרי פתוחים כל סרטי הווידאו שאין בהם תמונות תועבה, כל משחקי האינטרנט, וכן הלאה.
להכין רשימה לבנה שחורה זה בדיוק כמו להצמיד למחשב דף ממו ובו רשימת האתרים שהחלטת לא לגלוש אליהם. אם מישהו סבור שאפשר לשבת מול אינטרנט ולהחליט "לשם אני לא גולש" לא צריך להקים את נטפרי ולא שום סינון...

לא מבין מה הקשר פסיכולוגים. אינטרנט לפי דעת הרבנים מותר רק לצורך. כלומר מה שלא לצורך אסור. וכלומר לגלוש באתר קול חי לדעתי למשל זה לא צורך. פשוט וקל.
אמת ואמונה

הודעהעל ידי PHAR » 15 יוני 2016, 20:16

להתחבר לאינטרנט ללא צורך זה אסור.
וזה לא תפקידה של נטפרי לבדוק האם אתה צריך.
לך אסור להיכנס לאתרים שאין לך בהם צורך, ולכן אתה צריך לדאוג לזה.
הרעיון ברשימה שחורה הוא לתת את הקוד לאחרים.
חוץ מהעובדה שברור שיש צורך בשליטה עצמית, הרי אי אפשר למנוע ממך להזמין אינטרנט לא מסונן ח"ו, רק עוזרים לך לשמור על עצמך שלא יקרו דברים "בטעות" בלשון עדינה.
אם היו אצלי תוצאות בויקיפדיה שאני חושב שהם לא ראויות, אני יכול לסמוך על עצמי שלא אכנס לשם, ואני יכול לסגור את הויקיפדיה ברשימה השחורה וכך לא לראות תוצאות אלו כלל, וזה שאני יכול לפתוח חזרה, באותה מידה איש לא ימנע ממני להסיר את החסימה ח"ו.
ולזה הכוונה "פסיכולוגים" כמדומני...
יהי רצון... שלא יארע דבר תקלה על ידי, ושלא אכשל... וישמחו בי חברי!
סמל אישי של המשתמש
PHAR
משתמש וותיק

שלח תודה: 71 פעמים
קיבל תודה: 138 פעמים

הודעהעל ידי PHAR » 15 יוני 2016, 20:49

אמת ואמונה כתב:כלומר לדעתך צריך שיהיה בנטפרי פתוחים כל סרטי הווידאו שאין בהם תמונות תועבה, כל משחקי האינטרנט, וכן הלאה.
להכין רשימה לבנה שחורה זה בדיוק כמו להצמיד למחשב דף ממו ובו רשימת האתרים שהחלטת לא לגלוש אליהם. אם מישהו סבור שאפשר לשבת מול אינטרנט ולהחליט "לשם אני לא גולש" לא צריך להקים את נטפרי ולא שום סינון...

דוד ל. ט. הקים אתר שמרכז את כל הסרטונים הפתוחים בנטפרי בצורה של חיפוש בלבד, ומוגבל עד 30 תוצאות, רק כדי שלא יהיה בזבוז זמן. וגם מאט (שהוא הראש פה) לא הסכים לשים את הקישור לאתר בדף הבית של נטפרי. כך שהם נגד בזבוז זמן, רק שהם לא יסגרו שום דבר תקין בגלל שאחד לא רוצה אותו, בדיוק כמו שלא יפתחו שום דבר בעייתי בשביל אחד שכן רוצה. דבר שאין בו תועלת כלל אני מאמין שסוגרים.

לא צריך סינון? באמת? ומה תעשה עם תמונות? ופרסומות? שקופצים לך מול העיניים בכל פינה? זה בלבד שווה את הקמתה של נטפרי, והגיע הזמן להפריד בין בזבוז זמן (איסור כשלעצמו, אבל משום מה כועסים על נטפרי יותר מאשר החבר שעיכב אותך לשיחת חולין) לאיסורים חמורים.
יהי רצון... שלא יארע דבר תקלה על ידי, ושלא אכשל... וישמחו בי חברי!
סמל אישי של המשתמש
PHAR
משתמש וותיק

שלח תודה: 71 פעמים
קיבל תודה: 138 פעמים

הקודםהבא

חזור אל נט-פרי - כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: all bots ו 0 אורחים

Fatal: ./cache/ is NOT writable.