הפורום נסגר!

במקומו נפתח פורום חדש, טוב יותר בהרבה מובנים. >>>>
אתם מוזמנים להצטרף אליו, בואו!

ההצטרפות לפורום התכנות החדש כרוכה בתשלום חודשי סמלי.

פרטיות בבנקים

כאן תוכלו לתת ולקבל מידע ועצות על השימוש בנטפרי.

פרטיות בבנקים

הודעהעל ידי יוחנן » 01 יוני 2016, 12:26

יצרו עימי קשר מאחת החסימות וניסו לשכנע אותי שלא לבטל את המנוי, בין הטיעונים הם אמרו שבנטפרי הסינון פועל גם באתרי בנקים וכרטיסי אשראי ומשכך האחראים על הסינון יכולים לראות את כל הנתונים האישיים ואף לעשות בהם שימוש!
האם זה נכון?
יוחנן

שלח תודה: 6 פעמים
קיבל תודה: 3 פעמים

Re: פרטיות בבנקים

הודעהעל ידי mat » 01 יוני 2016, 12:27

נשמח אם תשלח לנו הקלטה של השיחה.
mat
משתמש וותיק

שלח תודה: 92 פעמים
קיבל תודה: 893 פעמים

הודעהעל ידי מלבב » 01 יוני 2016, 13:09

יוחנן כתב:יצרו עימי קשר מאחת החסימות וניסו לשכנע אותי שלא לבטל את המנוי, בין הטיעונים הם אמרו שבנטפרי הסינון פועל גם באתרי בנקים וכרטיסי אשראי ומשכך האחראים על הסינון יכולים לראות את כל הנתונים האישיים ואף לעשות בהם שימוש!
האם זה נכון?

עשו לכם סוג של מניפולציה.
מלבב
משתמש וותיק

שלח תודה: 371 פעמים
קיבל תודה: 86 פעמים

הודעהעל ידי mat » 01 יוני 2016, 13:30

יוחנן כתב:יצרו עימי קשר מאחת החסימות וניסו לשכנע אותי שלא לבטל את המנוי, בין הטיעונים הם אמרו שבנטפרי הסינון פועל גם באתרי בנקים וכרטיסי אשראי ומשכך האחראים על הסינון יכולים לראות את כל הנתונים האישיים ואף לעשות בהם שימוש!
האם זה נכון?

זה נכון שאם אתה מתקין תעודת אבטחה לא משנה של מי. הוא יכול טכנית לעקוב.
אז לכן כל מי שמסנן HTTPS איפלו אתר אחד. לא משנה אם זה נטפרי או אתרוג רימון או נתיב. "יכול" האחראי להיחשף לנתונים ואף לעשות בהם שימוש.

אבל מה שהם בעצם אומרים שהם לא יכולים ונטפרי יכולים (לפעמים הם לא אומרים שאנחנו רק יכולים הם רומזים שאנחנו ממש עוקבים (לכן אני רוצה לשמוע את השיחה)).
וזה לא נכון. כל הסינונים יכולים לחטט לך בחשבון בנק. ובכל מקום.
mat
משתמש וותיק

הודעהעל ידי יוחנן » 01 יוני 2016, 14:40

לא הקלטתי
הוא אמר שטכנית גם הם יכולים רק שהם יצרו במערכת נטרול שליטה על אתרים אלו, כך שאין אפשרות לתמיכה טכנית לבדוק שם נתונים. אבל בנטפרי (כך לדבריו) הסינון מתבצע גם באתרי הבנקים ולכן יש לתמיכה טכנית גישה חופשית לכל הפרטים האישיים.
יוחנן

שלח תודה: 6 פעמים

הודעהעל ידי mat » 01 יוני 2016, 15:41

יוחנן כתב:לא הקלטתי
הוא אמר שטכנית גם הם יכולים רק שהם יצרו במערכת נטרול שליטה על אתרים אלו, כך שאין אפשרות לתמיכה טכנית לבדוק שם נתונים. אבל בנטפרי (כך לדבריו) הסינון מתבצע גם באתרי הבנקים ולכן יש לתמיכה טכנית גישה חופשית לכל הפרטים האישיים.

אוקי אני חושב שאני מבין את העניין.

כנראה. אצלהם כל נציג בתמיכה הטכנית יכול לעקוב אחרי הגלישה שלך שמתבצעת באתרים שהם מסננים.
הראיה שכשיש בעיה ואתה מתחבר אליהם. הם לא מבקשים ממך הקלטה. הם עושים את זה לבד.

אז בשביל זה האחראים הבכירים שם החליטו שלא מסננים אתרי בנקים כדי שלנציגים לא תהיה אפשרות לעקוב.

לכן הם מסיקים מסקנה שאם אנחנו מסננים את הבנקים אז יש לנו יכולת לעקוב.

אבל אצלנו גם לי אין כלי לעקוב אחרי המשתמש בזמן אמת. אני צריך את ההקלטה שהבן אדם יעשה בעצמו. וישתף אותי איתה. ששם אין הרבה מידע מעבר ל URL. שבדרך ככל אי אפשר לעשות איתו כלום.

מה שכן שכל מי שיש לו גישה לשרת הסינון. שבנטפרי יש רק אחד כזה. וגם הספק יש לו גישה. הוא יכול טכנית לעקוב אחרי המשתמשים.
אבל צריך כלים בשביל זה.

אם אני מנתח את התמונה נכון ולאתרוג יש כלי עקיבה משוכללים. כדי לפתור בעיות כמובן. אז המצב אצלם יותר גרוע. כי המנהל יכול להחליט שם לסנן את אתרי הבנקים לכמה דקות ולעקוב. מה שאצלנו יותר מסובך לבצע כי אין לנו בכלל כלי עקיבה.
mat
משתמש וותיק

הודעהעל ידי דוד ל.ט. » 01 יוני 2016, 15:51

יוחנן כתב:הוא אמר שטכנית גם הם יכולים רק שהם יצרו במערכת נטרול שליטה על אתרים אלו, כך שאין אפשרות לתמיכה טכנית לבדוק שם נתונים.

"נטרול שליטה". בא נפסיק לדבר במילים גבוהות. נניח שחברת סינון גדולה זה איש אחד שקוראים לו יוסי. יוסי, מחשש לפרטיות הלקוחות, פשוט הגדיר בתוכנה המורכבת שיצר לשם הסינון, שאתרים פיננסיים לא יעברו פענוח כלל - ישארו מוצפנים.
סיכום: יוסי עוצם עיניים (בוחר שלא לפענח את הנתונים), ולכן הלקוחות בטוחים בפרטיותם (בהתאם ליושרו של יוסי).

הנסיון לומר שיש מחלקה בשם :תמיכה טכנית" שאין לה גישה, בגלל החלטה של מישהו למעלה בהיררכיה שהוא עצמו הוא לא חתול ושמנת כי הוא לא ב"תמיכה טכנית" זה דמגוגיה. זה ייתכן, אבל הערובה לכך היא מצפונו של יוסי עלום, ולא ברבורים על הפרדת רשויות כי לבסוף אנחנו נזקקים למצפונו של יוסי.

כעת לנטפרי:
יוחנן כתב: אבל בנטפרי (כך לדבריו) הסינון מתבצע גם באתרי הבנקים ולכן יש לתמיכה טכנית גישה חופשית לכל הפרטים האישיים.

ל"תמיכה הטכנית" בנטפרי אין גישה אף לא לנתון בודד שאיננו מוצפן. למה? כי כך החליט מישהו למעלה בהיררכיה ששמו mat ולא בגלל מצפון אלא בגלל שהוא סבור שאין זה מעניינה של נטפרי ותמיכתה הטכנית התוכן בו אנשים גולשים (כך גם בסינונים אחרים לדעתי).

אגב, פשע מהסוג הזה של איסוף תוכן גלישת אנשים באינטרנט איננו פשוט כלל וזה לא שמנת שמחכה למי שילקק אותה. צריך המון תחכום השקעה כדי למצוא מידע שווה ערך שאפשר לאסוף אותו ללא טביעות אצבע ועקבות. צריך קור רוח של פושע להגיע לזה.
סמל אישי של המשתמש
דוד ל.ט.
משתמש וותיק

שלח תודה: 1238 פעמים
קיבל תודה: 2019 פעמים

הודעהעל ידי N.O » 01 יוני 2016, 19:47

mat כתב:נשמח אם תשלח לנו הקלטה של השיחה.

גם לי אמרו, אבל בסגנון אחר...
הם אמרו לי שהם 'חברה', ולכן - גם אם נציג כלשהוא יעקוב - יש מנהל שעוקב אחריו, ויכול להעיף אותו.
מה שאין כן נט-פרי (לדבריו של הנציג), זו עמותה, ולעמותה כל אחד יכול להצטרף, וממילא לעקוב
כמובן שלא חששתי...
עימוד ספרים מקצועי. לחץ כאן לפרטים
סמל אישי של המשתמש
N.O

שלח תודה: 55 פעמים

הודעהעל ידי מנצפך » 01 יוני 2016, 23:34

כל ספק יכול לעקוב.
אמנם יש כמדומני איסור בחוק על ניטור תעבורת אינטרנט ע"י הספק.
(מסתמא ספק שידוע כמסנן אין בעיה חוקית).
מנצפך
משתמש וותיק

שלח תודה: 225 פעמים
קיבל תודה: 148 פעמים

הודעהעל ידי רחמים » 02 יוני 2016, 07:23

אבל הספק לא יכול לנטר HTTPS כי זה מוצפן, אלא אם כן התקנת את תעודת האבטחה שלו. לכן החשש של הציבור מוצדק רק בסינונים ולא בספק חילוני.
סמל אישי של המשתמש
רחמים
משתמש וותיק

שלח תודה: 469 פעמים
קיבל תודה: 454 פעמים

הבא

חזור אל נט-פרי - כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: all bots ו 0 אורחים

Fatal: ./cache/ is NOT writable.